torsdag 26. november 2009

Jeg kunne ikke dy meg..

 

Jeg som pleier å synes at jula begynner så altfor tidlig, har stått på hodet i kassene et par dager, og fått opp litt julepynt..Alt nå ja, sikkert litt i tidligste laget for noen. Men jeg har en unnskylding nemmelig! Hah- det er det ikke alle som har! Min bedre halvdel reiser til India og Kina til Lørdagen, og blir borte 2 uker.. Og lillemor i magen må få tøy og utstyr  vasket, gaver skal pakkes inn ( jeg er ferdig med ALLE!!- klapp på skulderen til meg) og det skal bakes og ordnes.. Så hva er vitsen med å vente med å pynte?? ;)

PICT2916

PICT2998

PICT2925

De små søte julefeene kommer fra den flinke danske designeren Jette Frølich, hun har utrolig mye yndig julepynt!

PICT2931

PICT2949

PICT2993

PICT3003

PICT3013

PICT3025

PICT3030

 

 

PICT3037

Denne lille søte frøkna fra Maileg fant jeg i Danmark, hun lå i en fyrstikkeske stakkar, men måtte få komme opp i en slede jeg hadde liggende.. Så kom både madrass, pute og strikkepledd mere til sin rett :)PICT3040

PICT3046

Nydelige tekstiler med fransk julevers, også fra DanmarkPICT3047

PICT3061

Her har jeg 4 lattermilde unger som sitter å ser Istid 3-den slår aldri feil! :) Lysene brenner i kriker og kroker, og jeg skal lage litt taco- på en helt vanlig hverdag! Men vi må kose oss litt før pappaen reiser i vei, må du skjønne :) 

Ha noen koselige dager med hodene oppi juleeskene, gleder meg til å se mange nydelige julehjem!

Klem Merethe

 

fredag 13. november 2009

Skolenedleggelse og Juleshopping!

1258091724000_1-skolerforside_2909929298x1000r

1258090199000_6-n_dde_ikke_fram_2909896298x1000r

Det var ei trist storesøster jeg hadde i armkroken min i går kveld da det ble bestemt at vår koselige BYGDESKOLE skulle legges ned.. Med et antall på 62 elever har Nora og Oliver fått den aller beste starten de kan få. En trygg, god skole, hvor lærere ser hver enkelt elev, og har tid til omsorg og behov elevene trenger. En skole hvor foreldre kjenner lærere og omvendt, og hvor foreldre kjenner foreldre. En trygg skole for de håpefulle, hvor det ikke er fokus på klespress og annet man finner på de større skolene.

I går var vi samlet mannsterke opp ved rådhusplassen, med fakler og plakater, og en hel hærskare av Porsgrunnsbeboere som ville være med å støtte opp om bygdeskolene.

Men vi kom ingen vei.. Utrolig trist! Og veldig bittert, da det viser seg at tallene politikerne kommer med ikke viser seg å stemme det grann.. Du kan lese mer om nedleggelsen her om du vil.

I morgen reiser vi til dejlige Danmark, nærmere bestemt Blåvand hvor vi leide et hus i sommer. Her skal vi være en uke sammen med gode venner og bare slappe av og kose oss. Det blir nok en del juleshopping, og et par turer til Tyskland. I Flensburg er det utrolig koselig å ta julehandelen! Med små stabbur oppover i gågaten, der man kan få servert varm gløgg til julemusikk og masse tente lys. Håper bare vi ikke er for tidlig ute…

Nei, her har jeg ikke tid til å sitte, det er mye som skal pakkes og gjøres klart til i morgen tidlig. Så da ønsker jeg bare at dere må få en riktig god weekend alle sammen!

Merethe

.

 

fredag 6. november 2009

Er det ikke typisk..

Stuer, kjøkken og alle soverom er vasket og bloggifisert etter alle kunstens regler.

Barna er plassert foran Banbi 2, og jeg tenner lys og finner frem fotografiapparatet..

1 bilde blir tatt…et til…Så- Pling- pip, pip. pip.

Batterier er tomt.. Hei og hå dere, her kommer helgas eneste bilde fra Lillegaarden :)

PICT2899

God helg! :)

mandag 2. november 2009

Det regner sa Per Fregner..

..Fysj for et vær vi sto opp til i dag. Blåst og regn som strømmet i strie strømmer. Etter en uke med 4 influensa syke unger hadde jeg håpet på å nyte sol og deilig høstluft i dag, men dog..
Det var iallefall to skolebarn som synes det var veldig deilig å komme hjem, til tente lys og nystekte muffeluffer! Også finnes det jo ikke noe skjønnere syn enn ei storesøster med røde roser i kinnene og en lillebror med bråstopplugg våt av regnvann ved kjøkkenbordet.. Skattene mine! <3 Barnekoppene hadde min bedre halvdel og jeg med hjemmefra .. Bakpå står det "verdens sterkeste lillebror" og "verdens søteste lillesøster" Begge har vi fått den av hver vår storesøster.
Koppene blir brukt flittig her hjemme, men jeg må innrømme at jeg har vært litt redd noen ganger for at de skal gå i 1000 knas..

Jeg har også hatt et par uker med mye funderinger frem og tilbake med tanke på den berømte vaksinen.. Siden jeg er i 3 trimester er jeg jo i en av risikogruppene. Jeg ble faktisk ganske nedtrykt av alt sammen, og leste og leste alt jeg måtte komme over av aktuelle artikler på nettet. Valget ble til slutt at jeg tok den, og det var utrolig godt å ta en beslutning..
Etter besøket på legesenteret dro jeg sporenstreks til Home & Cottage for å trøste meg selv litt :D Disse søte flaskene havnet i posen, sammen med noe julepynt. Ble veldig positivt overasket over julepynten de har fått inn, mye deilig nostalgisk pynt i blandt annet dyp rødt..
Jeg fikk også med meg litt fra Kid, blandt annet duken som ligger på kjøkkenbordet. Anbefales til alle barnefamilier! :) Det er faktisk lin i duken, men kombinert med noe annet gjør den vanvittig lett å vaske av. Samtidig ser den veldig fin ut på bordet.
Nå var det utrolig godt å sette seg ned.. 3 klassingen har sitti med mattelekser i hele dag, oppsumering på oppsumering. Stakkars lita ble så sliten til slutt.. Når de andre 3 hadde sovnet fikk hun sitte oppe i sofaen med meg å spise is! Belønning må man få når man har jobbet så hardt. Sliten men fornøyd slepte hun seg i seng, altfor altfor sent...
Ukas gullkorn kommer fra henne, Nora 8 år:
-Nora:" Mamma, koster det veldig mye å føde?"
-Jeg: " Nei, nei- det er helt gratis det" *ler*
-Nora:" åh, det var godt. Jeg tenkte kanskje vi ikke hadde penger til det akkurat når babyen ville ut"
Enda godt at lillemor i hybelen kan komme akkurat når hun selv ønsker :)
Ønsker dere alle en skikkelig god uke!