lørdag 28. januar 2012

Elsk de barna Gud har gitt, mens du har tid

 

I dag leste jeg et innlegg som en nydelig ung mor, Maria, har skrevet. Et ærlig innlegg som rørte meg veldig.. Hun tar blandt annet frem hvor lett det har vært for henne å tenke på alt hun ikke rekker i hverdagen. At huset må være pent og ryddig, at hun skal ha tid til barna, pleie parforholdet, trene, være sosial og oppi det hele ha tid til stillhet og ettertanke.

Man kan lett føle at man ikke strekker til som husmor, iallefall har jeg følt det mange ganger! Det er lett å se på hva alle de andre rundt seg klarer. Bare sånne forskjellige småting, som å strikke, bake nydelige kaker, ha et flott hjem, lage sunne middager fra bunnen av…Ha tid til å trene, klippe gresset før det blir høyt, alltid ha rene vinduer. Jeg tror det er veldig lett for oss å se hva andre klarer å få til, også føler man seg som en litt dårlig husmor fordi man ikke rekker eller klarer det alle andre gjør.

Jeg har merket hvor godt det er å bare la slike tanker slippe! Jeg er god nok som jeg er! Hva er det viktigste i et hjem.. Hva vil barna huske når de blir store? En list som mangler, at vi ikke har flott hage, eller at vi hadde tid til de og hadde det godt i sammen?

Maria skriver også om at Gud er hos oss i hverdagen. Han virker på oss, prøver oss, trøster oss og fyller oss med styrke og kjærlighet! Selv om man ikke alltid har like god tid til de lange bønnene, eller lange kvelder hvor man kan sitte å lese i en god bok, så ER Gud der!  Midt i mellom kleshauger og bugnende spisebord. Det er godt å vite! Noen ganger kan det være nok å sende en bønn og en stille takk mens man står med middagen. Jeg har iallefall kjent mange ganger hvor godt det kan være.. “Takk for den gode mannen jeg har fått, og de fine barna du har gitt meg, Herre!”

Jeg er ikke så god på ord. Og jeg er enda verre til å referere til andre innlegg som er veldig bra ;) Jeg anbefaler deg å lese innlegget til Maria, det finner du her!

Jeg har en gammel sang som jeg synger ganske ofte for meg selv her hjemme. Den har jeg blitt veldig glad i! Her er litt av den..

“-Barna kan vel gi deg rot og stell og plage. Du kan rydde stadig, streve dagen lang. Men en dag så er de store, de skal drage. Vær da glad du alle prøver tok med sang!

--La ei tanken henge fast ved ting av verden! Gi din omsorg først til alt det som har liv! Kun en kort tid er vi her på denne ferden. Elsk de barna Gud har gitt mens du har tid.

-Kan du se hvor barna hjelper deg i livet? Letter deg for byrden av å leve selv. Takk din Gud og skaper at Han har deg givet, i familien et herlig kildevell.

-Bygg et hjem hvor der er varme, ly og glede. Hvor de små utvikler seg i harmoni! Legg din omsorg der, la ånden alltid lede. Gud velsigner jo enhver som lar seg si!” (den som gjør det man blir minnet om)

Jeg vil hele tiden ha dette i hjertet mitt!

-Merethe

 

10 kommentarer:

 1. Et flott innlegg til ettertanke. Viktig å ha fokus på det som virkelig betyr noe. Ønsker deg og dine en flott helg.
  Emma

  SvarSlett
 2. Herlig innlegg!!

  Ha en god lørdagskveld!!

  SvarSlett
 3. Så fintbog sant det du skriver, kos lørdagskveld til deg og dine. Klem

  SvarSlett
 4. Nydelig det du skriver :) jeg har også lest innlegget til Maria og det rørte meg veldig. Det er viktig å fokusere på det viktige - og tiden med barna, uansett alder, får vi aldri igjen... Takk for påminnelsen :)

  SvarSlett
 5. Så nydelig skrevet, og så nydelig sang. Tusen takk!!

  SvarSlett
 6. Oi, Merethe! Nå må jeg si jeg ble litt stum.. At en så flott interiørblogger som deg anbefaler et innlegg skrevet av meg? ;) Ser at ca 150 har vært innom bloggen via deg, og det er halvparten av det det vanligvis er innom meg på en hel måned :)
  Veldig glad for dine fine og ærlige ord både her, og inne på min blogg! Og den sangen var veldig fin. Tusen takk for at du er deg!! (uten masse kaker og strøket sengetøy!)
  Klem fra Maria

  SvarSlett
 7. Gode ord til ettertanke, og de gjorde godt i et mammahjerte også:) Det er viktig å holde fokus på rett ting!

  Ha en fin uke:)

  SvarSlett
 8. Fantastisk<3 Tusen takk for at du deler gode ord!

  SvarSlett
 9. Så sant så sant. Tusen takk. Du er ett godt eksempel..

  SvarSlett