mandag 16. april 2012

Mitt gjeldsbrev

 

1. Mitt gjeldsbrev står for meg,
det tvinger seg frem
og holder meg ydmyk for Gud.
"Ti tusen talenter", det skyldte jeg han,
men skyldbrevet slettet han ut.

Ref: Jeg dveler ved hva jeg var verd -
Det gjør virkning på hele min ferd.
Kan jeg stille krav eller ta noen fatt -
Hva er ikke meg blitt forlatt!

2. Mot meg har han gjort ubegripelig vel -
Jeg burde i unåde falt
Han tok bort min dødsskyld,
min bunnløse gjeld,
Til overmål tilgir han alt.

3. Jeg kan ikke gjengjelde Gud noen ting,
Mitt alt i hans hender er lagt,
Men alt hva jeg gjør mot enhver her omkring,
det gjør jeg mot ham har han sagt.

En av mine favorittsanger, som alltid får meg til å sitte igjen med klump i halsen og ei tåre i øyekroken.

Nå er det stille i huset, og jeg sitter litt med gitaren i sofakroken. Godt å kunne skru av alt rundt seg, og la tankene fare litt :)

Jeg må bare nevne en  ting som gjorde at jeg ble så oppmuntret i dag. I går før gemalen reiste av gårde til Kina ba jeg til Gud om at Han måtte gi meg styrke til å takle disse dagene fint. Til å gi meg tålmodighet i de stundene det trengs og at barna ikke skal få oppleve meg amper på noe vis, selv om det skulle komme noen utfordringer. En av tingene jeg synes “tar mest på” når det gjelder å være alene, er å følge opp skolearbeidet til de to eldste skikkelig. Noen ganger trenger de hjelp, særlig i mattematikk, og da er det godt å ha en Pappa som kan se over leksene i fred og ro med de mens jeg tar meg av de andre. Når ikke han er hjemme hender det ofte at jeg må sitte med de sent på kvelden etter de andre er i seng, og da er både mor og barn slitne og det har jeg kjent kan være en utfordring.  Oliver pleier  å ha mattelekser nesten hver dag, og han er den som trenger mest hjelp der om dagen. Men når han kom med ukeplanen i dag var han rimelig happy og sa med et stort glis: Ingen mattelekser denne uka mamma!! Alle leksene for hele uken ble gjort på 1-2-3 og jeg kjente meg så lettet og glad! :)

Tilfeldighet?

Kan være…

Eller kanskje ikke? ?

Godt er det iallefall å ha den barnlige troen om at Gud holder øye med oss, og vil hjelpe oss i ALLE de forholdene vi trenger Han! Store som små..

Merethe

 

7 kommentarer:

 1. Så sant, så sant :) Her er vi i samme situasjon, med mann/pappa bortreist frem til helgen, men jeg har «bare» 4 som skal følges opp og ha sin dose oppmerksomhet:) Av og til en utfordring, men mest glede - også blir det ekstra godt når den bedre halvdel er trygt hjemme igjen! Ønsker dere en fin fortsettelse på uka! Vibeke:)

  SvarSlett
 2. Tror ikke slikt er tilfeldig. Jeg tror Gud kan se oss i alle våre situasjoner om de er alvorlige eller mer hverdagslige. Kjenner meg veldig igjen med lekser. Min eldste er 14 og nivået på både mengde og vanskelighetsgrad er stor. I går sovnet han på sofaen med leksene på fanget mens han ventet på meg for jeg måtte legge lillegutt. Ikke lett å rekke over alt nei.

  Åsne
  marianneleonora.blogspot.com

  SvarSlett
 3. ...eller kanskje ikke? ;) som du skriver. Ikke alltid tilfeldigheter er tilfeldigheter, men "Gudfeldigheter" som en venninne av meg kaller dem. Han har jo kontrollen, og Han hører bønnene våre, Han. Selvom det av og til drøyer litt med svar, så kan det jo være at han er lynrask også. Uansett - så herlig oppmuntring du fikk. Har full forståelse for at det kan være tungt når mannen er borte. Du har jo en liten gjeng å passe på! ;) Håper dagene fremover blir gode, fulle av flere oppmuntringer og gleder, og forhåpentlig er du ikke heelt skutt når kvelden kommer. Gode klemmer herfra

  SvarSlett
 4. Så godt å lese Merethe:) Jeg sitter her med en tåre i øyenkroken! Godt at far i himmelen ikke trenger å reise bort for noen dager;) Selv om far i huset må det av og til! Godt å merke at en får bønnesvar:) Du er flink som står på og har barna alene i uker i slengen:) Glad i deg:) klem

  SvarSlett
 5. Så fantastisk, Merethe! Jeg tror ikke det var tilfeldig, men det er lett å tenke at det kanskje var det. Gud ordner alt på underfullt vis:)

  SvarSlett
 6. Kjempefin opplevelse, Merethe! :) Takk for at du delte den!
  Og jeg må si du er ei tøff dame! I dag kom mannen sent hjem fra jobb -og jeg må si jeg er utslitt nå,
  og litt lei, og jeg har bare tre! ;)

  Ønsker deg gode dager som "alenemor"!

  Klem fra meg

  SvarSlett