søndag 5. august 2012

Torden og brak

 

 

IMG_4994

IMG_4997

IMG_4996

 

Vi måtte forandre litt på planene i dag. Istedet for grilling og utelek ble det en stabel med vafler og masse innekos. :) Deilig det også! Jeg er så glad for kjelleren vi har fått, det betyr en kaffekopp og en stille stund for meg. Vi har blitt velsignet med et (stor sett) stille og rolig gjeng, men 5 min helt for meg selv er nødvending sånn i ny og ne.

I morgen skal jeg tilbake på jobb igjen, og jeg kan si så mye som at jeg ikke gleder meg noe særlig. Det går helt fint på jobben, men jeg vil helst bare være mamma og husmor 100% Heldigvis vet jeg at det bare er for en liten stund, og ingen har vondt av å jobbe litt! Jeg har nok blitt litt borskjemt kanskje ;)

Nå får jeg forberede en sein middag her! Søndager er hærlige!

Tastas

13 kommentarer:

 1. Ja det kom noen tordenbrak her også i dag.
  Tente masse lys og kosa oss med kortspill.
  Hadde besøk av sønn og "svigerdatter"
  Kan godt forstå at du aller helst vil være "bare" mamma.
  Godt å kunne legge opp dagene som det passer best for seg selv og ungene uten å være avhenging av barnepass og tidspunkter på jobb.
  Ønsker deg ei god uke både på jobb og hjemme :)

  SvarSlett
 2. Innekos er fryktelig deilig på en søndag det også! Vi har fått mulighet til å tilbringe mange timer på tur med masse gode venner, bading og grilling idag. Men litt pakking, ryddig og grøtspising hjemme har det blitt nå på kvelden. Kan tenke meg det er skjønt å ha en kjellerstue så barna blir litt mer spredd rundt. God jobb-dag imorgen, flinka:) Nydelige bilder:):)

  SvarSlett
 3. så koslig stue du har :) litt alenetid inni mellom gjør godt for alle :)
  kos deg, og ha en fin kveld i lag med alle dine.

  henriette

  SvarSlett
 4. Må bare spørre...ser ut som at du lever i en idyll, og ære være deg for at du er hjemmeværende og alt det der... Men tenker du/dere aldri økonomisk sikkerhet i form av pensjonspoeng, at mannen din kan falle fra osv

  SvarSlett
 5. Alltid så nydelige bilder og ord på bloggen din:-)
  Jeg liker også best å være hjemme med mann og barn. Samtidig er det fint å oppleve kontrasten mellom arbeid og fritid. Etter en travel dag på jobb, er det helt herlig å komme hjem til dem man er mest glad i:-)

  Klem Marit

  SvarSlett
 6. Anonym: Selvfølgelig tenker vi på det! Vi tenker på det ganske ofte skal jeg si deg, og det er helt ubegripelig at vi mister p.poengene fordi jeg går hjemme. Når det er sagt betyr det å være hjemme med barna så uendelig mye mer enn de pengene, og det er helt og holdent vår sak. Egentlig så personlig at jeg ikke trenger å forklare meg- når jeg tenker meg om. Når det gjelder alt det andre om å leve i en idyll gidder jeg ikke ta opp diskusjonen en gang. Det blir for dumt. Det temaet der er fra nittenpilogbue:) Hei Hå!

  SvarSlett
 7. Vi mister vel ikke pensjonspoeng - vi tjener bare ikke opp noen..... MEN de som jobber under 40 % får heller ikke flere poeng enn oss som er hjemme ......
  Vi har gjeldsforsikring, slik at om mannen eller jeg dør - får vi utbetalt en god slump. Dessuten, så kan vi jo jobbe dersom vi MÅ. Vi er ikke hjemme fordi vi er dumme og uten utdanning!
  Og dessuten er det mere idyll å bare være hjemme, enn å måtte jobbe!
  Jeg synes det lukter misunnelse lang vei - og det bare fordi noen prioriterer annerledes. For det er virkelig det det handler om - PRIORITERINGER

  Jeg måtte bare, Merethe - jeg liker ikke slike utrettferdige kommentarer
  Ha en super uke i ditt idylliske hjem

  SvarSlett
 8. Hei igjen:-)
  Bra svar Merethe! Jeg jobber ikke full stilling, og får stadig høre at jeg bør tenke på pensjonen og gå opp i full stilling. Nei, hvorfor skal jeg det? Sitte der som pensjonist og angre på at barna mine fikk for lite tid med meg, at alt var preget av stress og altfor liten tid...Men det er opp til hver enkelt familie å finne gode løsninger som passer dem og deres økonomi. For oss er valget at jeg jobber deltid, noe jeg kommer til å fortsette med:-)
  Klem Marit.

  SvarSlett
 9. Her satt vi ute og grilla og kose oss, hørte og så det var uvær et lite stykke unna :). Forresten får vi da noe pensjonspoeng av og være hjemme med barn under 7 år.. En annen ting er at det går ann og forsikre seg om ting skal skje. Så sånn er det !!

  Klems

  SvarSlett
 10. Hehe, må le litt av svarene deres her - det er jeg som var første anonyme spørrer. Lurte altså ikke på dette fordi jeg er misunnelig eller noe slikt, vi gjør alle våre valg. Men alle undersøkelser og statistikk tilsier at kvinner faktisk ikke er særlig flinke til å tenke langsiktig rundt økonomi og personlige "goder", og så risikerer man jo å bli sittende der da. Dere behøver slettikke å rettferdiggjøre noe for meg, jeg bare lurte - for i min verden er det veldig fjernt å ikke tenke på egen pensjon og inntekt. Men detter jo da mitt valg oppi dette. Og Merethe, det var ingen ironi i å kommentere at du bor i en idyll faktisk - du gjør jo det (selv om jeg går ut fra at dine unger ikke er nystrøkne hele tiden de heller!).

  All ære som sagt første gang til der som går hjemme i flere år - jeg lurte bare som sagt :-)

  SvarSlett
 11. Nå er det leeenge siden jeg har vært innom her, men nå fikk jeg lyst til å hilse på igjen :) Som alltid er det koselig å komme innom deg, og du deler så mye fint. Bilder,tekst, gode ord :) jeg ønsker deg rett og slett en nydelig søndag - og håper at du har gode dager for tiden.
  Klem

  SvarSlett
 12. Så fint anonym, jeg fikk det for meg at du var en av de som kommenterer hvor dumme vi hjemmemammaer var ;) Kanskje det var ut i fra ordlyden, bare. Sorry :) Jeg føler vel ikke som om vi lever i en idyll for tiden, jeg jobber flere kvelder i uken, noen ganger er jeg ikke hjemme før klokken har tikket 23. Ikke akkurat det jeg ønsker, men sånn er det nå. Også må du huske på at vi er to om saken, det er ikke bare jeg som har tatt beslutingen alene, og om ikke jeg er- så er iallefall mannen min ganske klok! ;) God forsikring har vi også, så jeg tenker nok dette her går veldig bra, jeg. Jeg tenker tiden med ungene er mer dyrebar for meg enn de poengene jeg får for å gå hjemme :)

  Merethe

  SvarSlett
 13. Håper du fortsetter å blogge selv om den kommentaren kom... Jeg syntes du(og ungene dine)er heldig(e) som kan gå hjemme med de. Det er vel en av de beste gavene en unge kan få....

  Monica M.

  SvarSlett