onsdag 17. august 2011

En ny tid!

IMG_8628

Fra og med i dag er det helt nye hverdager og utfordringer som vil møte Marlene. Tenk- første dag som skolejente! Åh, hun har vært så klar, så klar i lange tider..Endelig kan hun vente på skolebussen med Nora og Oliver, endelig får hun hjemmelekser og endelig er det hennes tur til å lære seg å skrive og regne!

IMG_8648

Alle som har og har hatt skolebarn vet hvordan tiden forandrer seg når barna begynner på skolen. Den flyr! Fort! Jeg kan ikke fatte og begripe hvor de siste 5 årene har blitt av, etter Nora begynte i første klasse. Nå i dag er jeg bare enda mer takknemlig for de årene jeg har hatt hjemme med de- mens de har vært små. For hver eneste dag jeg har hatt tid til lek og kos i lange baner. Jeg er så glad for det valget vi har tatt, at jeg har kunnet hatt de hjemme hos meg, og har kunnet nyte rolige og fine dager sammen..

IMG_8657

Jeg tror vi alle gjerne kunne hatt noen dager til med ferie, men når alt kommer til alt er det godt med rutiner igjen også..Tidligere kvelder, kvelder som er preget av ro og stillhet og TID til å senke skuldrene litt..

IMG_8672

Vi har hatt noen aktive dager i det siste, med mye farting  og de to siste dagene har vært preget av gressenketendenser og småstress til skolestart. Men i dag har jeg fått litt tid til å gi huset skikkelig pleie og omsorg, nye blomster og rene gulv- da er det så innmari godt når kvelden kommer! Med tente lys i høstfarger og favorittpleddet i sofakroken..Nå krøller jeg meg sammen der! :)

IMG_8690

Ha en mysig kveld, och kram på er!

 

9 kommentarer:

 1. så fine skolebarn!
  mange spente barn om dagen ja. som har sin første skole og barnehagedag!

  fin fin kveld til deg også!
  klem ellemell

  SvarSlett
 2. Så fine skolebarn du har! Her starter skolen ikkje før på Mandag, så her stresse eg med å bli klar te sende fira barn av gårde til barneskolen. Lina begynner i første og eldstemannen i sjuende!

  SvarSlett
 3. Utrolig fine bilder du viser her!
  Kan jeg spørre hvilket kamera du har?
  Vi bør absolutt få oss et nytt nå mens barna ennå er små. Når de er ute av redet så sitter vi hjemme og savner denne herlige tiden. Da er fine albumer en fin ting. Jeg er kanskje gammeldags som fortsatt limer inn bilder, men jeg syns det har en sjarm med seg.

  Ha en nydelig kveld!
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 4. Skjønne små! Hun minste der så spesielt kry ut:) Der er jo så deilig når de er klar og gleder seg! Jeg fikk også hjem tre fornøyde barn fra første skoledag etter sommerferien, eldste jenta på ungdomsskolen og greier.
  Nå har jeg nydt hele sommerferien sammen med dem og ser frem til å starte på siste året som student selv.
  Ønsker dere ei herlig uke!
  Klem fra Marianne

  SvarSlett
 5. Så stas med store jenta;)
  Tiden flyr virkelig i skoleårene, mine er PLUTSELIG blitt stoooore!
  7. og 9. klasse - iiikk!!

  Klem Line

  SvarSlett
 6. Kjempe fine bilder, og at tiden flyr når de begynner på skolen har du jammen meg rett i.
  Guttungen begynner allerede i 3.klasse og vesla har siste året i bhg, neste år har jeg to skolebarn...Grøss og gru altså, tiden flyr og jeg løper etter!!!

  SvarSlett
 7. Så koselige ord og bilder :-)

  Jeg har to store som var i bhg, og nå to små som er hjemme. Ser nå hvor mye rein omsorg vi overlater til bhg; stell og trøst, kos og mating, og jeg synes det er leit å tenke på at jeg gikk glipp av alt det med mine to første... Og ja, det går usannsynlig fort så snart de begynner på skolen! Plutselig er de store, og de første åra får man aldri igjen.

  Så jeg synes det er et flott valg å være hjemme for å nyte den umistelige tida, og fint at du tar deg tid til å blogge om det sånn at flere kan se at det går an å høre ting annerledes :-)

  Klem fra KristinB

  PS! Kan jeg forresten spørre hvor du har kjøpt den krakken som kubbelysa står på?? Ser ut som det er en slags sammenleggbar gardintrapp, eller? Praktisk og stilig... Har ønsker meg noe liknende kjempelenge!

  SvarSlett
 8. Hei Kristin- takk for koselig kommentar! Jeg skjønner at noen må velge annerledes enn vi gjør, men det er først etter jeg fikk skolebarn jeg skjønner hvor dyrebar denne tiden er- mens de er små.. Så jeg håper liksom flere kan få øynene opp for det da vet du ;) Men for all del- det er kanskje noen barn som har det bedre i bhg enn hjemme også, barn ER forskjellig! Men denne tiden får vi ALDRI tilbake, som du skriver her..

  Du, den krakken, som ja, er en sammeleggbar gardintrapp kommer fra mannen sin morfar, så den er veldig veldig gammel. Jeg har pusset den ned og malt den, men beholdt den ene siden slik den var :) Vi har snakket om å få produsert noen i Kina og selge- tror flere gjerne kunne tenkt seg en slik en. I såfall får du nok greie på det her, gjennom bloggen.

  Klem Merethe

  SvarSlett
 9. Åh, lille, store Marlene! Ho kommer nok til å klare seg kjempebra på skolen! Kan tenke meg ho har venta lenge på det her, ja ;)
  Nydelig bilde av Nora, Oliver og Marlene også - så ut som om de var klare for skolestart alle sammen :)
  Jeg er heldig som har såå nydelig søskenbarn <3

  SvarSlett