onsdag 7. oktober 2009

Den ble hvit...

.. den gamle malerkrakken fra barnas oldefar..Mon tro hvor mange timer han har stått på denne, malt og tapetsert med varsomme hender.. Han var helt spesiell denne mannen. Men full av omsorg for sin store barneflokk tok han hånd om både barn og husarbeide mens han kjære kone lå syk. På hodet var han helt blank, ikke et hårstrå å finne. Og på sine spaserturer tok han høflig av seg hatten når han møtte på folk, nikket pent og dro frem hårvoks og pusseskinn fra innerlommen :) Denne herremannen nøyde seg ikke med å polerer bilen, men toppen fikk også gjennomgå av pusseskinnet! :D Med godt humør og en liten dose selvironi blir dagene full av solskinn!
Det er klart det er noe spesielt med slike gamle møbler som har tilhørt mennesker som han..? Et nydelig bilde fra Sia ble med hjem fra handleturen i går..

Spiseplassen vår på kjøkkenet. Her tilbringer vi masse tid! Spisegruppen er fra Skjåk, og står der i påvente av å bli malt eller få nye eiere.. Vi må bare bli enige med oss selv, og med hverandre- gemalen og jeg :) To flotte skap hører til, men det blir litt av en jobb å gå i gang å male de og få det pent! Man tuller ikke med dyre møbler.. På sikt ser jeg for meg noe helt annet der, men man blir jo glad i noen av møblene og.. Derfor må vi tenke oss nøye igjennom hvilken skjebne de får.


Vårt deilige nye kjøkken som jeg nyter i fulle drag! Den lange benken er perfekt når 4 små vil være med å bake


En av mine favoritter er viften med glassplate, enkel og stilren når man skal velge vifte som henger fritt i rommet.
En annen favoritt er den høye veggen som skiller spisestedet og kokesonen.. Det betyr at alt av kjeler og annet rot er godt gjemt for øyet når man har gjester og man skal nyte en bedre middag :)
Her på Lillegaarden er det i ferd med å bli stille. Jeg kan hører litt sang fra jentenes rom og småhvisking fra gutterommet, men så lenge de ligger i sengene sine er det bare koselig med slike barnestemmer på kvelden.. Barn er skjønne, her kommer et lite sitat " Fra Barnemunn"


"Tanten min har en sønn som ikke er hennes, men som er datteren til stefaren.Han er ti år og har Dow Jones syndrom. Han er veldig blid og litt klumpete og veldig positiv på en negativ måte." (Linn Synnøve, 7 år)
Og jeg er så heldig å få være tante til 2 med Downs! Fantastiske barn, fulle av varme og glede!
Ønsker dere en god kveld, med masser av positive tanker :)


11 kommentarer:

 1. Hei hei til deg. Så flott kjøkken du har? Hvilken type har du? En helt nydelig krakk. Og en veldig flott historie. Ønsker deg en go kveld. Therese.

  SvarSlett
 2. Hei du! Det er et Ikea kjøkken- Lidingø heter det.
  Jeg er kjempefornøyd, og man kan lett skifte ut stilen på kjøkkent uten at man binder seg til noe spesielt :)

  Koslig at du legger inn kommentar, og en skikkelig god kveld til deg og :)

  SvarSlett
 3. Vakkert kjøkken - og det ser så praktisk ut - jeg er virkelig i tenkeboksen når det gjelder å gjøre om mitt kjøkken. Tone

  SvarSlett
 4. Heisann.
  For et stort og vakkert kjøkken dere har! Skjønner godt at du er fornøyd med det:)

  Og for noen herlige barn du har! Helt skjønne! Og så har du fire, og en i magen?! Imponerende!!

  Jeg ønsker deg en riktig så fin kveld:)

  Klem Linda

  SvarSlett
 5. En slik krakk står høyt på min ønskeliste! Nydelig!!!

  Flott kjøkken du har også!

  Ha en riktig god uke!

  Klem, cecilie

  SvarSlett
 6. Hei Merethe! Så nydelig kjøkken dere har! Der tenker jeg dere koser dere masse:) Fin historie rundt malekrakken også. Høres ut som en flott og varm mann! Her er godteskåla fortsatt halvfull, så du hadde vært hjertelig velkommen:) Fint bilde du hadde kjøpt også. Fant du noe annet fint i går da? Ellers må jeg si at jeg synes grenrosene sto litt kort, her henger de med hodet alt.. Ha en god natt Merethe! I morgen skal jeg faktisk til ikea! klem fra silje.

  SvarSlett
 7. Hei!

  Det kjøkkenet har jeg bestemt meg for også ;-) Men har lyst på mørkebrun benkeplate tror jeg. Du er flink til å skrive!

  Ha en nydelig kveld!

  Kristine

  SvarSlett
 8. Er egentlig kjempefornøyd med kjøkkenet vi har nå. Det er bare ikke i produksjon lenger :-( Har samme knotter som deg.

  Blir spennende å bygge, blir nok ikke før til våren da, så da har jeg goood tid til å planlegge og drømme :-)

  SvarSlett
 9. Hei du:) Da har jeg funnet enda en flott blogg som inspirerer! takk for at du la igjen spor inne hos meg.. Så vakkert hjem dere har, og så nyyydelige barn -for en herlig gjeng! Du er virkelig blessed ja:) Kjøkkenet deres ser helt fantastisk ut, lyst, stort og godt!

  Fortsatt god helg til deg:)

  SvarSlett
 10. så fin den krakken ble!
  og så flott kjøkken du har!! her i huset er ikke kjøkkenet noe å skryte av akkurat!

  SvarSlett
 11. Hadde du lagt inn bilde av broren din, så hadde de sett noe gammel og søtt der også :D

  SvarSlett