fredag 23. oktober 2009

God helg!

Ønsker at alle må få en flott helg! Her er mine fire skatter snart klare for sengen, og vi er klare for ro i stuen! Og her er en liten nydelig historie til deg i kveld :)

Gutten som møtte Gud

En liten gutt ønsket å møte Gud. Han visste at det kom til å bli en lang reise, så han pakket ned litt niste og noen bokser cola i sekken sin. Så ga han seg i vei.Da han hadde gått to kvartaler, så han en gammel dame som satt i parken og bare stirret på duene. Gutten gikk bort og satte seg ved siden av henne på benken. Etter en stund, åpnet han sekken sin og fant fram nista. Da så han at damen også så litt sulten ut. Uten et ord, rakte han henne ei brødskive. Hun smilte varmt, tok imot brødskiva og begynte å spise.Smilet hennes var så vakkert at gutten ønsket å se det igjen. Derfor tok han opp en colaboks og rakte mot henne, fortsatt uten et ord. Damen tok boksen med det vakreste smil til takk.Slik ble de sittende ved siden av hverandre resten av dagen, mens de delte guttens niste og drakk opp brusen hans. De bare satt der, fortsatt uten å veksle ett ord.Da solen begynte å gå ned, oppdaget gutten at han var trett og måtte gå hjem. Han pakket sakene sine, reiste seg og begynte å gå.Da han hadde gått noen skritt, snudde han seg brått og løp tilbake til damen på benken. Uten et ord bøyde han seg ned og ga henne en varm klem.Damen smilte sitt vakreste smil mot ham, og gutten smilte tilbake.Da gutten straks etter kom hjem, ble moren overrasket over hvor smilende og glad han så ut.- Hva har du gjort i dag, da, gutten min, siden du ser så glad ut? spurte hun.- Jeg har spist lunch med Gud, sa gutten, og fortsatte med et stort smil, førhans forskrekkede mor rakk å si noe:- Og du skulle sett, hun hadde verdens vakreste smil!Samtidig kom den gamle damen hjem, full av glede og med et strålende smil.- Hvor har du vært i dag, sa hennes sønn, forundret over hvor glad hun så ut.- Jeg har spist lunch med Gud, sa den gamle damen, og fortsatte før sønnen rakk åkommentere utsagnet:- Vet du, han er mye yngre enn jeg hadde trodd!Alt for ofte underslår vi viktigheten av et smil, en berøring, et ord, et lyttende øre, en kompliment, eller den aller minste form for omsorg. Bare et lite smil, kan ha evnen til å endre en menneskets dag, ja, kanskje selv et helt liv. Mennesker kommer inn i våre liv for en grunn, enten de er der tilfeldig, en kort tid eller hele livet. Omfavn alle på lik linje..

9 kommentarer:

 1. For en vakker historie - og for en stor sannhet den har. Likte også de fire i stolen. Tone

  SvarSlett
 2. Så søt de var i pysjene sine:)
  Måtte le av den gøye kommentaren du la igjen på innlegget om jente rommet..hehe.. "Rosa doser" kan de få andre steder ja..hehe
  Har en utfordring til deg om du vil.

  Riktig god helg til deg og dine:)
  Klem

  SvarSlett
 3. Nydelige barn:)
  Rørt av historien du skriver!Men så sant da!
  :)
  God helg til deg og dine kjære:)

  SvarSlett
 4. Så nydelig historie, og noe å tenke over! Firkløveret ditt er bare herlig, de er like vakre alle sammen! klem

  SvarSlett
 5. Så fint bilde av dine skjønne små, og takk for en veldig rørende fortelling. God helg til deg!

  SvarSlett
 6. Nydelig fortelling:-)Koselig blogg du har!Jeg stikker stadig innom,fortsatt god helg:-)
  Hilsen Mona

  SvarSlett
 7. Ja det er viktig å vise at man bryr seg om hverandre, om det er til fremmede eller kjente og kjære. Eller unge og gamle. Alle har vi behov for å føle oss elsket eller at noen bryr seg om oss.

  Det var en veldig koselig kommentar du la igjen inne hos meg. Utrolig hyggelig at du tok deg tid, og jeg blir selvfølgelig glad for å høre at du likte stua vår. Vi trives her ja kan du si ;-)

  Vi får gjøre det beste ut av mørketiden. Jeg har vært ute i stålende høstsol i dag og malt hus. Ja faktisk, det var noen bord som skulle ha litt hvitmaling, og i dag passet det perfekt. Jeg koste meg ute i 2 timer i deilige solfulle timer ;-)

  Ha en flott lørdagskveld. Det er noen skjønne små du har.

  Klem fra Marit

  SvarSlett
 8. Så nydelig innlegg, både bilde og tekst! Et smil kan være det som skal til for å glede et annet menneske i løpet av en dag, så det må vi bare fortsette å gjøre. Sender deg herved et stort :) og ønsker deg og dine en god søndag!

  SvarSlett
 9. Nydelige små. Ser du venter nr 5..? Har 6 selv, eldste mann på 12 og yngste på 1. Synes det var mest "jobb" når jeg hadde 4 små hjemme som ikke gikk på skolen. Artig å se flere med "store" familier

  SvarSlett