fredag 8. oktober 2010

Helg og alenetid

blogg1

Vi har tatt helg og høstferie! Vi har ventet og ventet på sola i dag, men det ser ut som om den ikke kommer.. Og vi som skulle ned på stranden å spise formiddagsmat! Det blåser litt surt der nede når været ikke er helt på topp, så vi får finne på noe lurt her hjemme istedet.. Jeg tror kanskje det blir såpelaging med lavendel fra hagen! :)

blogg2

Titt og ofte blir jeg spurt om hvordan jeg får tid til meg selv.. Hva jeg gjør for å “pleie” meg selv og ha alenetid! For meg holder det massevis hvis jeg får en halvtime ved kjøkkenbordet, med litt tente lys og kanskje en kopp Cafe au Chocolat mens Frida sover og de andre gjør en stille aktivitet...ta en bloggrunde eller lese noe bra på nettet (www.aboverubies.org) blogg3

Jeg blir også spurt om jeg ikke blir lei av å gå her hjemme med barna 24/7.. Klart jeg ikke blir lei av det! De er barna mine! Jeg elsker å gå hjemme å få ta del i hverdagen dems! Selvfølgelig skjer det at jeg kan bli tung i hodet hvis det blir mye tjo og hei! Men vi har vært bevisste på at løpe gjør man ute, så stort sett går det fint :) Enten sender jeg de ut, eller så tar jeg meg 5 min utenfor døren hvis de holder på med noe jeg ikke vil avbryte dem i.. De er jo barn, og må få lov å ha det gøy! :)

blogg4

Selvfølgelig skjønner jeg at dette ikke passer for alle.. Jeg har ikke vanskeligheter med å skjønne at noen synes det er slitsomt å ha barna oppi seg hele tiden ( jeg har kjent det selv selvfølgelig!) Særlig om barna er vandt med være i barnehage. Det kan hende det er vanskelig å aktivisere de hjemme, siden de får så mye av det i bhg. Det er ikke vanskelig å skjønne i det hele tatt, og vi ER forskjellig som mennesker, sånn er det bare. Men for meg passer det helt ypperlig, og jeg ser det veldig verdifullt å kunne være hjemme med de..Men noen ganger har jeg kommet over foreldre som sitter og klager over hvor “ille” det er å være på ferie/ha barna hjemme over en lengre periode, og at de går på veggen ved å være sammen med de for lenge av gangen. Som sagt er vi forskjellige men jeg HÅPER at slike ting blir sagt uten at barna hører det!!

blogg5

Vel, skal si jeg hadde mye på hjertet i dag, takk til deg som gadd å lese deg igjennom :) Men det jeg EGENTLIG tenkte på i dag er at jeg vil oppmuntre alle som går hjemme med barna. Vi gjør en viktig oppgave vi også, selv om vi ikke er ute i jobb! Alt for lenge har vi som går hjemme blitt sett ned på av samfunnet, VI GJØR EN VIKTIG JOBB!  Også alle dere andre som kombinerer jobb og familieliv, det står stor respekt av dere og hva dere får til for å få kabalen til å gå opp  hverdagen! Fjær i hatten til dere! :)

GOD HELG, nå har jeg ikke lenger kjøkkenet for meg selv, men 5 sultne unger som drar meg i bena! :) Klar til dyst!

Klem Merethe

 

21 kommentarer:

 1. Helt enig med deg om at barna og vi som foreldre har det best med å kunne ha den muligheten til å være hjemme med barna. De årene får vi aldri tilbake, dette er svært verdifulle år:)

  Selv har jeg vært hjemme de siste 10 årene pga sykdom (sliter med depresjon og angst), jeg taklet ikke presset med at jobb-hus-hjem-familie hele tiden skulle være på "stell". Så mitt valg ble at familien er det absolutt viktigste for meg.

  Ha en fin helg, klem Linda

  SvarSlett
 2. Så enig med deg og flott skrevet-
  Årene kommer ikke tilbake og jeg er glad jeg valgte å være hjemme med min eldste og mellomste og når jeg gikk tilbake i jobb var det i halv stilling og minstemann var da blitt to år.
  Nå har han en diagnose som gjør at barnehage for han er viktig der er han med i språkgruppe, fysioterapi, spes ped og mange rundt seg som vil gjøre over gangen til skole lettere.
  Må si jeg savner å bare kunne reise på en tur med barna, nå er det ikke så lett siden de begge går på skole og må følge opp den.

  Jeg er iallafall glad for at jeg kan jobbe halvt og få vært masse sammen med barna også, er så heldig å ha jobben 15 minutter i "gåfart" og barna synes det er kjekt jeg er hjemme når de kommer hjem fra skolen og minsten "lukter" i gangen om mamma er hjemme for har jeg fri er alltid middagen på plass når han kommer hjem-

  Nå ble det mye om meg i kommentarfeltet ditt-
  Synes som sagt det er flott du blogget om det, jeg, og jeg håper heller ikke barn hører at foreldre sier nå skal det bli godt ferien er over så mor får "fri"- jupp vi kan alle føle at man ønsker ett pusterom, og alle har vel vært der, og det er lov, men det går fort over, 5 min hjelper masse

  Klem fra Eli

  by the way- god helg!

  SvarSlett
 3. Flott innlegg!!

  Jeg er en av dem som sender min trassige 3-åring i barnehagen.. mens jeg er hjemme med minstejenta på 7mnd. Jeg har ho av og til hjemme, men hun krever såpass masse at jeg ikke føler at jeg strekker til. Nå har vi fått litt hjelp og veiledning fra vår fantastiske helsestasjon, og håper at den uheldige adferdsspiralen snur ;) Jeg elsker jentene mine overalt på jord og elsker å være sammen med dem, men jeg har mer overskudd hvis hun har noen timer i barnehagen og jeg får litt alenetid med minstejenta.

  Jeg beundrer dem (deg) som er hjemme med barna og ikke minst har mulighet til det. Min drøm er å kunne jobbe 80 og ha en dag hjemme med prinsessene mine, men det blir desverre ikke før om noen år..

  Ha en strålende fredag og helg ♥

  Klem fra Janne

  SvarSlett
 4. Det var et flott, og viktig innlegg.
  Hvorfor har en fått unger visst en ikke orker være sammen med de. Jo da, noen ganger var det slitsomt, men det skulle ofte så lite til før en fikke de opptatt med et eller annet.
  Jeg jobbet stort sett 60% i samme barnehage som ungene gikk i. Så jeg var stort sett alltid sammen med de. Savner den tiden da de ville være sammen med oss. Men det er jo godt at de vokser til å blir selvstendige mennesker.
  Jeg syns det høres ut som du virkelig koser deg med det du ser på som din oppgave i livet nå. Ønsker deg lykke til med den oppgaven.
  Ha ei herlig helg :)

  SvarSlett
 5. til janne lillian og eli:
  Jeg glemte jo helt å skrive at det er ikke bare vi voksne som har forskjellig behov, det har jo barna også!! Det er derfor ikke vanskelig å skjønne at noen velger barnehage ;) Lykke til med lillemor Janne Lillian, håper ting ordner seg, og at barnehagen er med på opplegget deres! Det er jo de som har ansvaret for henne store deler av dagen.. :)

  Merethe

  SvarSlett
 6. Takk for veldig fin vinkling av det å gå hjemme med barna... blir nesten litt rørt jeg... Jeg er hjemme med to barn... en 4 åring som går 50 prosent i bhg og en på 2 år... Syntes jeg er superheldig som får gode grunnlag i barna, og får et skikkelig godt forhold til barna!!

  SvarSlett
 7. Bra inlegg, Merethe! Eg hadde tre barn på under tre år og det var nok travel nogen dager... men det var en periode... nå må de bare ut på trampolina når det blir for ville inne... ;)

  SvarSlett
 8. Synes du er heldig somhar mulighet til å være hjemme med barna. Vi har rett og slett ikke økonomi til det. Om jeg akn spørre, og om du vil svare, hvordan får dere det til? Du har et nydelig hus med masse fint. Hvordan får dere det til? Du trenger selvfølgelig ikke svare på dette!

  Ellers elsker jeg å lese bloggen din. Blir glad hver gang jeg ser den er oppdatert. Selv har jeg ingen blogg å tilby deg, så da blir jeg anonym leser.

  God helg til deg og din nydelige familie!

  Line

  SvarSlett
 9. Hei Line! :)

  Ok, jeg skal prøve å svare så godt jeg kan.. Vi har bodd her i 7 år snart, og har veldig veldig masse som står uferdig, fordi vi må ta det etter lommeboka :) Fasaden på den ene veggen fks står uten panel fordi vi venter på sten vi ikke har råd til enda.. Hagen vår ser ikke ut, fordi vi ikke har hatt mulighet til å gjøre noe enda.. Men vi tar litt etter litt. For oss passer det bedre at jeg går hjemme, istedet for å ha alt fix ferdig :) Jeg velger selvsagt å ta bilder av det vi har ferdig :) Møblene har vi hatt siden vi var nygifte, fra den gangen vi hadde god råd. SKulle gjerne byttet de ut, men det har vi absolutt ikke anleding til. Så alle møbler har vi hatt siden vi var nygifte, vi spanderer ikke særlig mye på oss selv ;) men jeg prøver alikevel å gjøre det koselig slik at vi har et hjem som vi, barna og besøkende kan trives i!

  Vi kjøper heller ikke det dyreste tøyet til ungene, og noe arver vi. Det viktigste er at de ser pene og rene ut, og at de holder seg gode og varme :)

  Nå står kjelleren for tur slik at de eldste barna kan få hvert sitt soverom og kjellerstue. Siden mannen driver eget firma har vi muligheten til å ta ut bittelitt ekstra i ny og ne, til slike prosjekter..Og sånn klarer vi oss :)

  Tusen takk for fine ord Line, koselig å vite at noen har glede av bloggen! :)

  Klem Merethe

  SvarSlett
 10. Hei, jeg er en tobarnsmamma med store barn som synes det er spennende å følge bloggen din. Hadde selv mulighet til å være hjemme med barna de to først årene av deres liv, men måtte deretter tilbake til jobb. Heldigvis stortrivdes de i barnehagen, men jeg ønsket helst å være sammen med dem hele dagen... Vi hadde ikke råd til å leve på en lønn og levde temmelig sparsommelig.Førsteprioritet var nødvendige utgifter, barnas behov og hvis det var noe igjen prøvde vi å spare det. Vi hadde gamle møbler og mye arvet utstyr.Jeg har også lurt på hvordan det er mulig at så mange unge foreldre har råd til å bo så fint. Følger flere blogger, og blir imponert over hvor vakre hjem de fleste av dere har, og hvor stilig barna deres er i klesveien. Er ikke misunnelig, men har ofte lurt på om det finnes mange lottomillionærer her...Alt er jo så gjennomtenkt og stilig, og dere har alltid flotte buketter med frisk blomster. Dere er virkelig heldige!

  SvarSlett
 11. Hei anonym! Skrev en liten kommentar over her så kan du lese litt om hvordan vi har det iallefall.. Det vil vel alltid være slik at noen har mer å rutte med enn andre, men det virker som om mange av de unge sitter relativt "godt i det" om dagen. Eller kanskje de sitter med gjeld oppetter ørene? :) Ikke vet jeg, men man prioriterer veldig forskjellig fra familie til familie og da..

  SvarSlett
 12. Hei , så kjekt innlegg ,takk for god motivasjon .Eg er heime med 2 barn og har vært det siden 1 var fødd (ho er 5 år no ) Eg trivs veldig med det og ville ikkje bytta det for alt i verden :-)Men føler ofte folk er litt negative til det som om det er gale å ikkje bruke barnehage og er så urtulig lei av folk som seier skulle gjerne vært heime vist eg berre hadde råd ..mange kunne no hatt råd til det vist det var det dei virkelig ville(skjønner at ikkje alle har muligheit men det handler mye om prioritering) ...blir litt sånn at ein nesten må forsvare at ein velger å være heime med ungene ..men men vi gjer det vi syns er best for oss :) og for all del eg syns ikkje det er noko gale med å ha barn i barnehage vist det passer best for noen :-) Eg nyter å få være med og lære jentene mine ting ,åra går så utrulig fort og den tida får ein aldri igjenn :-) Var glad av å lese innlegge ditt :-) Takk Klem J

  SvarSlett
 13. Hei...Så flott å lese at det er flere som heller lever på"knapper og glansbilder", for å være hjemme med barna...Jeg har også 5 barn i alderen 10år til 4 mnd. Jeg stor koser meg hjemme,og jeg tror barna føler det trygt... Takk for en koselig og hverdagslig blogg...
  Ha en koselig helg videre.
  Klem Merete

  SvarSlett
 14. Hei Merete!
  Dette var et nydelig innlegg!
  Du er jammen heldig som kan gå hjemme med barna dine. Og ikke minst er de heldige som får være hjemme med mammaen sin:)

  SvarSlett
 15. Hei Merethe:)
  Tusen takk for koselig kommentar hos meg:)
  Du har eit kjempefint hus...likte spesielt godt kjøkkenet ditt..ser ut som du er veldig flink til å gjere det koselig for deg og familien din i huset ditt:)
  Imponerande at du er heime med 5 barn, ikkje mange som velge det framfor barnehage idag... synest det er bra at nokon fortsatt velger det:) Sikkert kjekt å få ta stor del av dei første åra va livet deira:)
  God søndag!
  Klem, Rakel :-)

  SvarSlett
 16. Synes det er skikkelig bra at du er hjemme med barna dine jeg, Merete:) Er glad mamma gjorde det med oss - hadde en veldig fin barndom. Fikk jo litt barnehagefølelse også, siden mamma hadde en liten familiebarnehage fra jeg var ca tre:)

  Koselig å se på bloggen din - du er veldig flink til å gjøre det koselig rundt deg!

  SvarSlett
 17. Et nydelig innlegg Merethe som går rett i hjertet på meg <3 Jeg synes det er flott når man velger å være hjemmearbeidende slik du gjør. Dine barn er heldige! Og det er du også som får så mye kvalitetstid sammen med dine barn og kan følge de tett hele veien. Selvfølgelig er det slitsomme dager, men slik er det å ha barn! Og så får man glede og kjærlighet igjen i bøtter og spann <3 Jeg har hele tiden jobbet deltid etter at jeg fikk ungene og jeg valgte også å være hjemme en lengre periode etter at vår minste ble født. Etter tre år valgte jeg å gå ut i jobb tre dager i uken. Mange ganger lengter jeg tilbake til den tiden da ungene var små og jeg var mer hjemme, men er uansett glad for at jeg har prioritert å være hjemme såpass mye. Denne tiden kommer aldri tilbake! Selv om ungene mine nå begynner å bli store har jeg fri en dag i uken og det kommer jeg til å fortsette med. Som sagt et nydelig innlegg med vakre og betydningsfulle ord og skjønne bilder. Nyt hjemmelivet med dem som betyr aller mest i verden for deg og stå på, du er en fantastisk dame!! Varm klem fra Gry

  SvarSlett
 18. kjempe flott skrevet- og jeg er så enig med deg. håper kanskje noen fikk seg en vekker nå!! kos dere hjemme med god samvittighet mens dere tar dere av barna deres og hjemmet. tiden går ikke i reprise, plutselig er barna store.
  -NM-

  SvarSlett
 19. Et flott innlegg! Du har en kjempe fin blogg!
  Den tiden som er nå får man ikke tilbake. Nyt den & kos deg masse sammen med barna. Tiden med barna er så verdifull!
  Ha en flott mandag! Her koser jeg meg hjemme sammen med gullene.
  Klem Christina

  SvarSlett
 20. Hei Merethe!
  Dette engasjerer meg veldig. Takk fordi du tar det opp! Og det er sant at det er en viktig jobb å ta seg av barn. Fint å lese om at du nyter barna og tiden sammen med dem.
  Klem fra Maria S -uten blogg.. :D

  SvarSlett
 21. Hei !! Det var et veldig flott innlegg !! Det er supert for deg og barna at du er hjemme med dem; dere har veldig mye igjen for det :-))Jeg har 4 barn, og har også valgt å være mest hjemme med dem,og det angrer jeg absolutt ikke på. Har fått følge med på alt som har skjedd med barna. Det er jo et enormt statusjag i dag, og mange foreldre lar seg nok presse til å ha både det ene og andre, og uten å måtte spare til det, eller vente litt. Vil nok si at det handler om prioritering, stort sett, og de fleste trenger ikke å sette seg i en situasjon hvor de begge må jobbe full tid. Kanskje senke litt på kravene, så kan de som er to eventuelt være hjemme med barn enten en dag hver, eller en kan velge å være hjemme et par dager.Og man trenger ikke ha alt på stell med en gang.. Men dette er jo opp til hver enkelt å bestemme hva som er best for hver enkelt familie :-)
  Syns du gjør en storartet jobb !! Vær hjemme med god samvittighet :-)Å sørge for å være tilgjengelig for barna er faktisk den viktigste jobben vi har :-))
  Ønsker deg og dine en superfin helg !!

  SvarSlett